• Hosszúnadrág
  • Kesztyűk 2
  • Kabátok
  • Sokkabat
  • Anvil banner
Keres   Ismertőben is
  Ön itt jár: » Katalógus Személyes adatok  |  Kosár tartalma  |  Pénztár  |  RSS  
Védőkesztyű jelölése
Az egyik legfontosabb területe a védőkesztyűk alkalmazásának a vegyszerek és mikroorganizmusok elleni védelem, melynek követelményeiről, előírásairól, teljesítményszintjeiről és a kesztyűk jelöléséről az MSZ EN 374 szabvány rendelkezik, természetesen a már korábban említett, általános feltételeket tartalmazó MSZ EN 420 és a mechanikai hatások elleni védelmet meghatározó MSZ EN 388 szabványokkal együtt.
A "Védőkesztyűk vegyszerek és mikroorganizmusok ellen" című MSZ EN 374 szabvány három részből áll:
  • MSZ EN 374-1 - Melyben a szabványban található fogalmak meghatározása és a teljesítménykövetelmények szerepelnek.
  • MSZ EN 374-2 - Behatolási ellenállás meghatározása
  • MSZ EN 374-3 - A vegyszerek átbocsátásával szembeni ellenállás meghatározása
A behatolás során vegyszer és/vagy mikroorganizmus jut át a kesztyű hibás, sérült vagy porózus anyagán. A szabvány által meghatározott levegő vagy víz áteresztési vizsgálaton derül ki, hogy a kesztyű ellenáll vagy nem áll ellen a behatolásnak. Ha ellenállt és nem jutott át a kesztyű anyagán vegyszer és mikroorganizmus, akkor a védőeszköz megfelelt a követelményeknek és viselheti a mikroorganizmusok elleni védelem jelét:

A vegyszerek átbocsátása során olyan diffúzió zajlik le, melynek során a vegyszer molekuláris szinten hatol át a kesztyű anyagán. A védőkesztyűn található latex vagy műanyag (PVC, nitril, neoprén) réteg nem mindig képez tökéletes akadályt a folyékony vegyszerekkel szemben. Néha ez a réteg szivacsként viselkedik, magába szívja a gyakran ártalmas folyadékot, és ez már veszélyezteti a viselő bőrét. Ezért nagyon fontos, hogy az adott kesztyű esetében ismerjük egy vegyszer áthatolási idejét. Az MSZ EN 374-3 szabvány ezt a bizonyos áthatolási időt alkalmazza a vegyszerek átbocsátásával szembeni ellenállás meghatározására. Természetesen a teszt során többféle vegyszert is fel lehet használni a vizsgálathoz, különböző töménységgel - ezt a minősíttető dönti el. Ha a szabvány követelményeinek megfelel, akkor a védőkesztyűn a vegyszerek elleni védelem jele szerepel:

Az viszont tény, hogy nem lehet minden vegyszerre kipróbálni a védőkesztyűt, ezért ajánlatos,hogy használat előtt áztatással teszteljék a terméket a megfelelő alkalmazáshoz.
A vizsgálat eredményeit az OMMF Tájékoztató részletesen ismerteti, illetve ha az érvényessége már lejárt, akkor a gyártó által kiadott tájékoztató tartalmazza, természetesen a vizsgáló szervre hivatkozva.
Vissza
0 tétel
Belépés
E-Mail cím:

Jelszó:


Elfelejtette a jelszót?
Új vásárló
Hírlevél
Ha Ön már vásárlónk itt tud felirakozni.
Email cím:  
Teljes név:
        
Citromsárga jóláthatósági vékony mellény
Citromsárga jóláthatósági vékony mellény
Nettó 375 -Ft;
Bruttó 476 -Ft

Nettó 320 -Ft;
Bruttó 406 -Ft